Modern gastronomi, kortresta råvaror, rena smaker & goda drycker
Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.
Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.
LÄS MER
Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.
Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.
Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.
Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.
VISA MINDRE
Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.
The / Kaffe, Loka, bulle och en god smörgås
125:-
Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat- och prisförslag
En varierande meny för dygnets alla tillfällen
Vardagar kl 07.00-09.00
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.00-11.00
Sommar 07.00-11.00
Pga. Covid-19 behöver vi hålla nere antalet gäster som vistas i restaurangen samtidigt därav tar vi tidsbokningar på frukosten.
Ni bokar Er tid med receptionen vid incheckning.
Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:- (kontakta reception för tidsbokning)
Pga. rådande omständigheter har vi valt att pausa vår söndagsbrunch.
Pris: 175:- per person
Övriga söndagar serverar vi bistromeny mellan 12-18.
Förboka på tel. 0523-66 84 50 eller mail [email protected]
Veckans kött
Mustig högrevsgryta med svamp, rödbetor och potatispuré
.
Måndag
Ångad kolja, potatissallad med räkor och dragonmajonnäs
Tisdag
Torsk med romescosås, grillade grönsaker och konfiterad potatis.
Onsdag
Gravad lax med dillstuvad potatis hovmästarsås syrade grönsaker.
Torsdag
Havsbadets Fisksoppa serveras med fänkålssallad, räkor, potatis och krutonger.
Fredag
Kolja i grön sås med ärtor och kokt potatis.
Lördag
“Fish & chips” Torskfilé med pommesfrites, ärtsås och citron.
Söndag
Köket stängt 12-17.
Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad.
Serveras med potatispuré, räkor, ägg och brynt smör
Serveras med dillstuvad potatis och picklade grönsaker
Serveras med potatispuré, rödbeter
Serveras på grovt bröd med MSC-märkta handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs och ägg
Prästostsdressing blandad med färska gröna blad av romansallad, soltorkade tomater, rödlökscruditè och krutonger. Serveras med kyckling alternativt räkor
Serveras på en vitvinsmarinad av timjan och fänkål. Aioli och pommes
Serveras alla dagar 12-21
Serveras med sylt och grädde.
Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.
Serveras med skirat smör och kokt potatis.
2 kulor glass med tillbehör.
Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.
CEVICHE
Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion
ROSTAD HJORT
Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust
CHOKLADTERRIN
Serveras med körsbärskompott, vit choklad creméaux och karamelliserade hasselnötter
SVAMPSOPPA
Krämig soppa på variation av svamp serveras med jordärtskockschips och färskostcremé
ÅNGAD KUNGSFLUNDRA
Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, confiterad fänkål, krispig seranoskinka och skirat smör
BLÅBÄRSPANNACOTTA
Serveras med variation av blåbär samt blåbärscurd och frystorkade bär
Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärsk fisk och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.
Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad.
Krämig soppa på variation av svamp serveras med jordärtskockschips och färskostcremé
Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion
Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, confiterad fänkål, krispig seranoskinka och skirat smör
Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust
Serveras med rotfruktsblanquette, fänkålssallad och soyasmör
Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta
Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost
Serveras med variation av blåbär samt blåbärscurd och frystorkade bär
Serveras med körsbärskompott, vit choklad creméaux och karamelliserade hasselnötter
Serveras alla dagar 12-21
Med sylt och grädde.
med gräddsås, lingon och kokt potatis.
Med skirat smör och kokt potatis.
Husets köttfärssås med pasta
Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.
Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!
Skaldjurslådan bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.
Pris från 795:- p.p (dagspris)
Ni som redan är våra hotellgäster och bokat ett paket med middag kan uppgradera er middag till en skaldjurslåda, detta behöver förbokas.
Kontakta bokningen för mer information.
© Copyright 2020 - Meholmen Hotell AB | All Rights Reserved
Webbproduktion av Adaptonline.se