Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, Kanelbulle och briesalamismörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat och prisförslag

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Hafvsbadets bistro

Serveras måndag-lördag 12-18, söndag 14-18

Malin Engströms räkmacka

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost.

Hamburgare

195:–

Vår egen 180 grams hamburgare på högrev. Serveras med bluecheesedressing, bacon, Wrångebäcksost och friterad sötpotatis.

Dagens Fångst

145:–

Serveras med speciellt utvalda tillbehör.

Skagentoast

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på rågbröd med lagrad ost, MSC-märkta räkor och höstsallad.

Riksdagsman Carl Wallentins fisk- och skaldjursgryta

235:–

Vi kokar fond på rostade hummerskal, vitt vin, rotsaker, kryddor och tomat för att sedan göra en krämig soppa med cognac, smör och grädde. Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, MSC-märkta räkor samt kräfta.

Hafvsbadets Barnmeny

Serveras alla dagar 12-21

Pannkakor

75:–

Serveras med sylt och grädde.

Köttbullar

75:–

Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dagens fiskfilé

75:–

Serveras med skirat smör och kokt potatis.

Glass

35:–

2 kulor glass med tillbehör.

Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.

Frukost

Vardagar kl 07.00-09.30
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.30-10.30

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:-

Brunch

Under sommaren utgår brunchen!
Vi dukar upp igen söndag 1/9 mellan kl 11.00 och 14.00

Pris: 175:- per person

Förboka gärna på tel. 0523-66 84 50

Hafvsbadets Lunch

Vår restaurang på Smögen serverar lunch måndag-söndag mellan kl 12-14.
Vi erbjuder alltid ett kött- och ett fiskalternativ tillsammans med vår sill- och salladsbuffé.

Pris per person 145kr

I priset ingår bordsvatten, liten kaka och kaffe.

Lunchmeny v. 34

Måndag

Kotlettrad med gräddsås, broccoli och färskpotatis

Stekt Lax med sockerärtor, sandefjordsås och färskpotatis

Tisdag

Stekt Fläsk med löksås, lingon och kokt potatis

Havets Wallenbergare med ärtor, lingon, skirat smör och potatispuré

Onsdag

Nattbakat Högrev med konjakssås och rostade rotfrukter

Ångad Kolja med paprikacreme, färskpotatis, skirat smör och gröna ärtor

Torsdag

Långbakad Fläskkarré med rostad potatis och bearnaisesås

Ångad Torsk med brynt smör, fänkål, sockerärtor och kokt potatis

Fredag

Kycklingfilé med tomatsås, broccoli och rostad potatis

Ångad sej med räkor, ägg, brynt smör och kokt potatis

Lördag

Skinkstek med gräddsås , haricotvertes, svartvinbärsgelé och kokt potatis

Bakad Lax med vitvinssås, sockerärtor och rostad potatis

Söndag

Pannbiff med gräddsås, lingon, pressgurka och färskpotatis

Kolja med brynt smör, fänkål och färskpotatis

Kvällsmeny

Pris per person.
2-rätters 365:-
3-rätters 465:-

Måndag

GRAVAD AURORALAX
Serveras med rökt regnbågsrom, sotad purjolök, picklad blomkål, dill-& fänkålscrème

LAMMYTTERFILÉ
serveras med potatiskaka, rostad vitlökssky, getostcrème och betor

CRÈME BRÛLÉE
Serveras med karamelliserad vit choklad och citrussorbet

Tisdag

CRÉME NINON
Grönärtsoppa med pilgrimsmussla, friterad charlottenlök och smetan

STEKT RÖDING
serveras med örtslungad färskpotatis, dillemulsion, crudité på fänkål-& rödlök och brynt smör

BAKAD CHOKLAD
serveras med hallon- & youghurtglass, chokladsmulor och saltad kola

Onsdag

TARTAR
Tartar på oxinnanlår med krasseemulsion, picklad silverlök, cornichon, senapsfrön och pepparrot

ÅNGAD RÖDTUNGAFILÉ
serveras med mandelpotatispuré, knippmorötter, sparris och moulesås

RABARBERPANNACOTTA
serveras med kardemummacrunch, rabarberkompott och lemoncurd

Torsdag

GRAVAD AURORALAX
Serveras med rökt regnbågsrom, sotad purjolök, picklad blomkål, dill-& fänkålscrème

LAMMYTTERFILÉ
serveras med potatiskaka, rostad vitlökssky, getostcrème och betor

CRÈME BRÛLÉE
Serveras med karamelliserad vit choklad och citrussorbet

Fredag

CRÉME NINON
Grönärtsoppa med pilgrimsmussla, friterad charlottenlök och smetan

STEKT RÖDING
serveras med örtslungad färskpotatis, dillemulsion, crudité på fänkål-& rödlök och brynt smör

BAKAD CHOKLAD
serveras med hallon- & youghurtglass, chokladsmulor och saltad kola

Lördag

TARTAR
Tartar på oxinnanlår med krasseemulsion, picklad silverlök, cornichon, senapsfrön och pepparrot

ÅNGAD RÖDTUNGAFILÉ
serveras med mandelpotatispuré, knippmorötter, sparris och moulesås

RABARBERPANNACOTTA
serveras med kardemummacrunch, rabarberkompott och lemoncurd

Söndag

CRÉME NINON
Grönärtsoppa med pilgrimsmussla, friterad charlottenlök och smetan

STEKT RÖDING
serveras med örtslungad färskpotatis, dillemulsion, crudité på fänkål-& rödlök och brynt smör

BAKAD CHOKLAD
serveras med hallon- & youghurtglass, chokladsmulor och saltad kola

Fisk och skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärska fiskar och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.

FÖRRÄTTER

TARTAR

155:-

på oxinnanlår med krasse-emulsion, picklad silverlök, cornichon och pepparrot

CRÈME NINON

125:-

Grön ärtsoppa med pilgrimsmussla, friterad schalottenlök och smetana

GRAVAD AURORALAX

145:-

med rökt regnbågsrom, sotad purjolök, picklad blomkål, dill & fänkålscréme

HAVSKRÄFTA

145:-

150 g. kräftor serveras med bröd, aioli och citron

 VARMRÄTTER

ÅNGAD RÖDTUNGAFILÉ

365:-

med mandelpotatispuré, knippmorötter, sparris och moulesås

LAMMYTTERFILÉ

325:-

med potatiskaka, rostad vitlökssky, getostcréme och betor

STEKT RÖDING

345:-

med örtslungad färskpotatis, dillemulsion, crudité på fänkål & rödlök och brynt smör

KNIPPMORÖTTER

205:-

potatiskaka, getostcréme, betor, crudité på fänkål & rödlök och brynt smör

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

235:–

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta.

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 218:– / Halv 125:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost

DESSERTER

RABARBERPANNACOTTA

95:-

med kardemummacrunch, rabarberkompott och lemon curd

CRÈME BRÛLÉE

115:-

med karamelliserad vit choklad och citrussorbet

BAKAD CHOKLAD

115:-

med hallon & yoghurtglass, chokladsmul och kola

TRYFFEL

45:–

Fråga oss om kvällens smak

LOKALA OSTAR

145:–

Tre lokala ostar serveras med kökets tillbehör

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

65:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

65:–

Med skirat smör och kokt potatis.

Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.

Skaldjursplateau

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjursplateau bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster är välkomna att gradera upp er middag till en skaldjursplateau. Fråga restaurangpersonalen så hjälper vi gärna till.

Smögens Hafvsbad