Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, Kanelbulle och briesalamismörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat och prisförslag

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Hafvsbadets bistro

Serveras måndag-lördag 12-18, söndag 14-18

Malin Engströms räkmacka

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost.

Hamburgare

195:–

Vår egen 180 grams hamburgare på högrev. Serveras med bluecheesedressing, bacon, Wrångebäcksost och friterad sötpotatis.

Dagens Fångst

145:–

Serveras med speciellt utvalda tillbehör.

Skagentoast

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på rågbröd med lagrad ost, MSC-märkta räkor och höstsallad.

Riksdagsman Carl Wallentins fisk- och skaldjursgryta

235:–

Vi kokar fond på rostade hummerskal, vitt vin, rotsaker, kryddor och tomat för att sedan göra en krämig soppa med cognac, smör och grädde. Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, MSC-märkta räkor samt kräfta.

Hafvsbadets Barnmeny

Serveras alla dagar 12-21

Pannkakor

75:–

Serveras med sylt och grädde.

Köttbullar

75:–

Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dagens fiskfilé

75:–

Serveras med skirat smör och kokt potatis.

Glass

35:–

2 kulor glass med tillbehör.

Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.

Frukost

Vardagar kl 07.00-09.30
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.30-10.30
Sommartid 6/7-14/8 kl 07.30-10.30

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 125:-

Brunch

Nu dukar vi upp vår söndagsbrunch igen!
Serveras söndagar mellan kl 11.00 och 14.00

Pris: 175:- per person

Förboka gärna på tel. 0523-66 84 50

Hafvsbadets Lunch

Vår restaurang på Smögen serverar lunch måndag-lördag mellan kl 12-14.
Vi erbjuder alltid ett kött- och ett fiskalternativ tillsammans med vår sill- och salladsbuffé.

Pris per person må-fre 95kr
Lördag 145kr

I priset ingår bordsvatten, liten kaka och kaffe.

Lunchmeny v.21

Måndag

Panerad torskfilé med ärtor, dansk remoulad

Köttfärslimpa med gräddsås, pressgurka, lingon och potatis

Tisdag

Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Ångad rödspätta med betor, kapris och brynt smör

Onsdag

Skinkstek med gräddsås, svartvinbärsgele och haricots verts

Havets wallenbergare med ärtor, lingon, skirat smör och potatispure

Torsdag

Nattbakad fläskkarré med rostade rotsaker, bearnaisesås och rostad tomat

Grillad lax med vitvinssås, örtslungad potatis och bakad portabellosvamp

Fredag

Kycklingfilé med rostad potatis, broccoli och tomatsås

Ångad kolja med ägg&persiljesås, ärtor och kokt potatis

Lördag

Örtbakad sej med musselvelouté, rostad paprika och kokt potatis

Bakad fläskläggsklubba med klyftpotatis, rödvinssås och svampragu

Söndag
Brunch

Kvällsmeny

Pris per person.
2-rätters 365:-
3-rätters 465:-

Måndag

LÖJROM
Serveras med Västerbottenpaj, vispad smetana samt picklad rödlök

HJORTINNANLÅR
Rosastekt hjortinnanlår från Tvärskogs Vilt serveras med palsternackspuré, svampragu, lingon samt sås på enbär och gin

CHOKLADCREME
Serveras med kokoskola, chokladcrisp och kokossorbet

Tisdag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med creme på Wrångebäcksost från Almenäs Bruk, örtkrutonger samt pistou

TORSKRYGG
Ångad torskrygg serveras med bakad fänkål, helrostad rotselleri samt rödvinssås

CREME BRULÉE
Serveras med mojitosorbet och karamelliserad vit choklad

Onsdag

TARTAR
Tartar på oxinnanlår från Närke Kött serveras med inlagd shiitake, chili- och wasabiknäcke, misomajo samt koriander

HÄLLEFLUNDRA
Bakad hälleflundra serveras med confiterad potatis, honungsrostad spetskål samt brynt sojasmör

LINGONPANNACOTTA
Serveras med lakritsnougatine, halloncrisp och lakritscurd

Torsdag

LÖJROM
Serveras med Västerbottenpaj, vispad smetana samt picklad rödlök

HJORTINNANLÅR
Rosastekt hjortinnanlår från Tvärskogs Vilt serveras med palsternackspuré, svampragu, lingon samt sås på enbär och gin

CHOKLADCREME
Serveras med kokoskola, chokladcrisp och kokossorbet

Fredag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med creme på Wrångebäcksost från Almenäs Bruk, örtkrutonger samt pistou

TORSKRYGG
Ångad torskrygg serveras med bakad fänkål, helrostad rotselleri samt rödvinssås

CREME BRULÉE
Serveras med mojitosorbet och karamelliserad vit choklad

Lördag

TARTAR
Tartar på oxinnanlår från Närke Kött serveras med inlagd shiitake, chili- och wasabiknäcke, misomajo samt koriander

HÄLLEFLUNDRA
Bakad hälleflundra serveras med confiterad potatis, honungsrostad spetskål samt brynt sojasmör

LINGONPANNACOTTA
Serveras med lakritsnougatine, halloncrisp och lakritscurd

Söndag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med creme på Wrångebäcksost från Almenäs Bruk, örtkrutonger samt pistou

TORSKRYGG
Ångad torskrygg serveras med bakad fänkål, helrostad rotselleri samt rödvinssås

CREME BRULÉE
Serveras med mojitosorbet och karamelliserad vit choklad

Fisk och Skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärska fiskar och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À La Carte menyn serveras från klockan 18:00.

FÖRRÄTTER

TARTAR

155:–

Tartar på oxinnanlår från Närke kött serveras med inlagd shiitake, chili- och wasabiknäcke, misomajo samt koriander

JORDÄRTSKOCKSSOPPA

125:–

Serveras med kräm på Wrångebäcksost från Almenäs Bruk, örtkrutonger samt pistou

LÖJROM

155:–

Serveras med Västerbottenpaj, vispad smetana samt picklad rödlök

HAVSKRÄFTA

145:–

150 g. kräftor serveras med bröd, aioli och citron

 VARMRÄTTER

HÄLLEFLUNDRA

305:–

Bakad hälleflundra serveras med confiterad potatis, honungsrostad spetskål samt brynt sojasmör

TORSK

315:–

Ångad torskrygg serveras med bakad fänkål, helrostad rotselleri samt rödvinssås

HJORTINNANLÅR

305:–

Rosastekt hjortinnanlår från Tvärskogs Vilt serveras med palsternackspuré, svampragu, lingon samt sås på enbär och gin

SPETSKÅL

275:–

Honungsrostad spetskål serveras med confiterad potatis, palsternackspuré, svampragu och brynt sojasmör

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

235:–

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta.

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 218:– / Halv 125:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost

DESSERTER

LINGONPANNACOTTA

95:–

Serveras med lakritsnougatine, halloncrisp och lakritscurd

CHOKLADCREME

95:–

Serveras med kokoskola, chokladcrisp och kokossorbet

CREME BRULÉE

115:–

Serveras med mojitosorbet och karamelliserad vit choklad

TRYFFEL

45:–

Fråga oss om kvällens smak

LOKALA OSTAR

145:–

Tre lokala ostar serveras med kökets tillbehör

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

65:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

65:–

Med skirat smör och kokt potatis.

Barn under 12 år äter mindre rätter från a la carte menyn för halva priset.

Skaldjursplateau

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjursplateau bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster är välkomna att gradera upp er middag till en skaldjursplateau. Fråga restaurangpersonalen så hjälper vi gärna till.

Smögens Hafvsbad