Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Hummersupé

För dig som inte vill ge dig ut till havs för jakten på den svarta guldet själv utan enbart vill kunna njuta av en delikat hummersupé.

Pris per person fr 895:-

MENY:

  • Hummersoppa med fänkål & rödlök, hummerklo och prästostcréme
  • Asieninspirerad hummersallad med hummerstjärt samt chili- och wasabiknäcke
  • Torskrygg med hummerklo, hummersås, mandelpotatispuré och sjökorall
  • Kvällens dessert

Bokningsbart alla dagar 23 september – 30 november, senast 1 dag före ankomst

Vi erbjuder även hummersupé med spa och boende, läs om det HÄR

Julmiddag

Ta med företaget eller familjen på god julmat på Smögens Hafvsbad.

Förrätten serveras i trälåda vid bordet och innehåller godsaker som sill med tillbehör, olika sorters lax och skaldjur. Varmrätt serveras på tallrik och är inspirerad av smaker från julen. Flera olika desserter serveras på ett fat vid bordet.

Pris per person fr 465:- (ink moms)

Bokningsbart 30 nov, 6, 7, 13, 14, 20 & 21 december

Vi erbjuder även julmiddagspaket med spa och boende, läs om det HÄR

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, Kanelbulle och briesalamismörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat- och prisförslag

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Hafvsbadets bistro

Serveras måndag-lördag 12-18, söndag 14-18

Malin Engströms räkmacka

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost.

Hamburgare

195:–

Vår egen 180 grams hamburgare på högrev. Serveras med bluecheesedressing, bacon, Wrångebäcksost och friterad sötpotatis.

Dagens Fångst

145:–

Serveras med speciellt utvalda tillbehör.

Skagentoast

Hel 218:– Halv 125:–

Serveras på rågbröd med lagrad ost, MSC-märkta räkor och höstsallad.

Riksdagsman Carl Wallentins fisk- och skaldjursgryta

235:–

Vi kokar fond på rostade hummerskal, vitt vin, rotsaker, kryddor och tomat för att sedan göra en krämig soppa med cognac, smör och grädde. Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, MSC-märkta räkor samt kräfta.

Hafvsbadets Barnmeny

Serveras alla dagar 12-21

Pannkakor

75:–

Serveras med sylt och grädde.

Köttbullar

75:–

Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dagens fiskfilé

75:–

Serveras med skirat smör och kokt potatis.

Glass

35:–

2 kulor glass med tillbehör.

Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.

Frukost

Vardagar kl 07.00-09.30
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.30-10.30

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:-

Brunch

Serveras på söndagar mellan kl 11.00 och 14.00

Pris: 175:- per person

Förboka gärna på tel. 0523-66 84 50

Hafvsbadets Lunch

Vår restaurang på Smögen serverar lunch måndag-lördag mellan kl 12-14.
Vi erbjuder alltid ett kött- och ett fiskalternativ tillsammans med vår sill- och salladsbuffé.

måndag -fredag 95 kr

lördag 145kr

Söndag brunch 175:-

I priset ingår bordsvatten och kaffe.

Lunchmeny v. 47

Måndag

Nattbakad Karré med rostade rotfrukter, bearnaisesås och bakad tomat

Ångad sej med rostad paprika, vitvinssås och kokt potatis

Tisdag

Skånsk Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis

Torsk med rödbetor, kapris, brynt smör och kokt potatis

Onsdag

Skinkstek med konjakssås, haricots verts, svart vinbärsgelé och kokt potatis

Kummel med rostad paprikacreme, gröna ärtor, skirat smör och kokt potatis

Torsdag

Pannbiff med stekt lök, Lingon, gräddsås och potatismos

Ugnsbakad lax med örtsås, sockerärtor och rostad potatis

Fredag

Stekt kyckling med rostad potatis, broccoli och rödvinssås

Panerad kolja med dansk remouladesås, gröna ärtor och kokt potatis

Lördag

Kotlettrad med gräddsås, kokta morötter och potatismos

Fisksoppa med aioli och fänkålscrudité

Söndag

Brunch

Kvällsmeny

Pris per person.
2-rätters 365:-
3-rätters 465:-

Måndag

HÖSTSVAMPTOAST
Serveras med äppelsallad och lardo

BAKAD HÄLLEFLUNDRA
med confiterad potatis, sandefjordsås med forellrom samt svartrot

BLÅBÄRSSOPPA
med vaniljglass, mandelbiskvi och röd ängssyra

Tisdag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med panchetta, örtcréme och friterad jordärtskocka

LÅNGBAKAD OXKIND
med sötpotatis & pumpapuré, tryffelsky, sockerstekt brysselkål med bacon samt pumpafrön

CHOKLADBROWNIE
med amaretto, björnbärsglass och maräng

Onsdag

OXTARTAR
Hackat oxinnanlår med picklade kantareller, pepparrot, brynt smöremulsion, smörgåskrasse samt friterad svartkål

ÅNGAD TORSKRYGG
med hummersås, mandelpotatispuré och sjökorall

POLKAPANNACOTTA
med chokladcréme och polkacrunch

Torsdag

HÖSTSVAMPTOAST
Serveras med äppelsallad och lardo

BAKAD HÄLLEFLUNDRA
med confiterad potatis, sandefjordsås med forellrom samt svartrot

BLÅBÄRSSOPPA
med vaniljglass, mandelbiskvi och röd ängssyra

Fredag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med panchetta, örtcréme och friterad jordärtskocka

LÅNGBAKAD OXKIND
med sötpotatis & pumpapuré, tryffelsky, sockerstekt brysselkål med bacon samt pumpafrön

CHOKLADBROWNIE
med amaretto, björnbärsglass och maräng

Lördag

OXTARTAR
Hackat oxinnanlår med picklade kantareller, pepparrot, brynt smöremulsion, smörgåskrasse samt friterad svartkål

ÅNGAD TORSKRYGG
med hummersås, mandelpotatispuré och sjökorall

POLKAPANNACOTTA
med chokladcréme och polkacrunch

Söndag

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Serveras med panchetta, örtcréme och friterad jordärtskocka

LÅNGBAKAD OXKIND
med sötpotatis & pumpapuré, tryffelsky, sockerstekt brysselkål med bacon samt pumpafrön

CHOKLADBROWNIE
med amaretto, björnbärsglass och maräng

Fisk och skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärska fiskar och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.

FÖRRÄTTER

OXTARTAR

155:-

Hackat oxinnanlår med picklade kantareller, pepparrot, brynt smöremulsion, smörgåskrasse samt friterad svartkål

JORDÄRTSKOCKSSOPPA

125:-

Serveras med panchetta, örtcréme och friterad jordärtskocka

HÖSTSVAMPTOAST

145:-

Serveras med äppelsallad och lardo

HAVSKRÄFTA

145:-

150 g. kräftor serveras med bröd, aioli och citron

 VARMRÄTTER

ÅNGAD TORSKRYGG

365:-

med hummersås, mandelpotatispuré och sjökorall

LÅNGBAKAD OXKIND

325:-

med sötpotatis & pumpapuré, tryffelsky, sockerstekt brysselkål med bacon samt pumpafrön

BAKAD HÄLLEFLUNDRA

345:-

med confiterad potatis, sandefjordsås med forellrom samt svartrot

KANTARELLRISOTTO

205:-

med tryffel samt svartrot och sjökorall

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

235:–

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta.

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 218:– / Halv 125:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost

DESSERTER

POLKAPANNACOTTA

95:-

med chokladcréme och polkacrunch

BLÅBÄRSSOPPA

115:-

med vaniljglass, mandelbiskvi och röd ängssyra

CHOKLADBROWNIE

115:-

med amaretto, björnbärsglass och maräng

TRYFFEL

45:–

Fråga oss om kvällens smak

LOKALA OSTAR

145:–

Tre lokala ostar serveras med kökets tillbehör

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

65:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

65:–

Med skirat smör och kokt potatis.

Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.

Skaldjursplateau

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjursplateau bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster och bokat ett paket med middag kan uppgradera er middag till en skaldjursplateau, detta behöver förbokas.

Kontakta bokningen för mer information.

Smögens Hafvsbad