Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, bulle och en god smörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat- och prisförslag

En grupp människor skålar under middag på restaurang Smögens Hafvsbad - Sommarguide Smögen
Dagskonferens på Smögen Hafvsbad

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vardagar kl 07.00-09.30
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.30-10.30

Sommar 07.00-11.00
Pga. Covid-19 behöver vi hålla nere antalet gäster som vistas i restaurangen samtidigt därav tar vi tidsbokningar på frukosten.
Ni bokar Er tid med receptionen vid incheckning.

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:- (kontakta reception för tidsbokning)

Brunch

Vi dukar upp för en härlig brunch följande söndagar mellan 11-14:

Under sommaren har vi uppehåll på brunchen.

Pris: 175:- per person

Övriga söndagar serverar vi bistromeny mellan 12-18.

Förboka  på tel. 0523-66 84 50 eller mail [email protected]

Lunchmeny vecka 39

Måndag

Stekt kyckling med rostade rotfrukter, bakad tomat och rödvinsås

Ångad torsk med ägg- och persiljesås, gröna ärtor och kokt potatis

Tisdag

Skinkstek serveras med gräddsås, svartvinbärsgelé, morötter och kokt potatis

Ångad kummel serveras med rostad paprikakräm, sockerärtor och kokt potatis

Onsdag

Lammsalciccia serveras med couscousallad, zucchini och het tomatsås

Stekt lax serveras med hollandaisesås, broccoli och rostad potatis.

Torsdag

Kotlettrad serveras med svampsås, smörkokta morötter och potatispuré

Havets wallenbergare serveras med gröna ärtor, skirat smör och potatispuré.

Fredag

Nattbakad karré serveras med stekt lök, lingon, gräddsås och potatismos.

Ångad sej serveras med blomkål, skaldjursås och kokt potatis.

Lördag

Pannbiff med lingon, stekt lök, gräddsås och potatismos

Ångad kolja serveras med rödbetor, kapris, brynt smör och kokt potatis.

Söndag

Beef bourgognen med sidfläsk, champinjon, syltlök, rödbetor och kokt potatis

Örtbakad torsk serveras med vitvinsås, smörstekta bönor och kokt potatis.

Hafvsbadets bistro

Serveras måndag-fredag 14-18, lördag-söndag 12-18

Smögens Hafvsbad`s strömming

105:-

Dubbelpanerad strömming, skirat smör, råröda lingon och potatispurè.

Dillstuvad makrill

145:-

Serveras med rårörda lingon, färskpotatis och skirat smör.

Gravad lax

145:–

Serveras med dillstuvad potatis och picklade grönsaker.

Hafvsbadet`s burgare

165:-

Sallad, bacon, rostad lök, saltgurka, cheddarost barbequesås och pommes.

Malin Engströms räkmacka

Hel 220:– Halv 145:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs och ägg.

Hafvsbadet`s sallad

165:-

Prästostsdressing med färska gröna blad av romansallad, soltorkade tomater, rödlökscruditè och krutonger. Serveras med kyckling alternativt räkor.

Moule

195:-

Serveras på en vitvinsmarinad på timjan och fänkål. Aioli och pommes.

Hafvsbadets Barnmeny

Serveras alla dagar 12-21

Pannkakor

65:–

Serveras med sylt och grädde.

Köttbullar

72:–

Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dagens fiskfilé

79:–

Serveras med skirat smör och kokt potatis.

Glass

35:–

2 kulor glass med tillbehör.

Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.

Kvällsmeny

Måndag

REGNBÅGSTERRIN

Terrin på rödbetor, morot och palsternacka serveras med vårens primörer, kräm av tofu och saltrostade pistagenötter.

HALSTRAD RÖDING

Serveras med rödbetsmousse, gröna blad, sparris, rödlökscrudité och gräddfilskum.

KANELKOKTA PÄRON
med inkokta päron med smörtartlett, hemmagjord vaniljglass och finkrossade karameliserade nötter.

Tisdag

LAXTARTAR
Rimmad laxtartar serveras med honugsglace, brunoise på rättika, gurka och morotspuré

VITLÖK- OCH TIMJANROSTAD KALV

Serveras med mjuk potatiskaka, bönor, vårprimörsallad och rödvinsås.

DEKONSTRUERAD CREME BRULEÈ
Serveras med kaffekaramellflarn, vit choklad och hasselnötter.

Onsdag

TEGELRÖKT SKINKA
Serveras med äppelchutney, pepparrotsmajonäs och rostade hasselnötter.

ÅNGAD TORSKRYGG
Serveras med mustig mousse av gröna primörer, semitorkad chorizo, röda linser, sotad grönkål och brynt smör.

CHOKLADTERRIN

Serveras med skogsbärskompott, färska bär och bakad choklad.

Torsdag

REGNBÅGSTERRIN

Terrin på rödbetor, morot och palsternacka serveras med vårens primörer, kräm av tofu och saltrostade pistagenötter.

HALSTRAD RÖDING

Serveras med rödbetsmousse, gröna blad, sparris, rödlökscrudité och gräddfilskum.

KANELKOKTA PÄRON
med inkokta päron med smörtartlett, hemmagjord vaniljglass och finkrossade karameliserade nötter.

Fredag

LAXTARTAR
Rimmad laxtartar serveras med honugsglace, brunoise på rättika, gurka och morotspuré

VITLÖK- OCH TIMJANROSTAD KALV

Serveras med mjuk potatiskaka, bönor, vårprimörsallad och rödvinsås.

DEKONSTRUERAD CREME BRULEÈ
Serveras med kaffekaramellflarn, vit choklad och hasselnötter.

Lördag

TEGELRÖKT SKINKA
Serveras med äppelchutney, pepparrotsmajonäs och rostade hasselnötter.

ÅNGAD TORSKRYGG
Serveras med mustig mousse av gröna primörer, semitorkad chorizo, röda linser, sotad grönkål och brynt smör.

CHOKLADTERRIN

Serveras med skogsbärskompott, färska bär och bakad choklad.

Söndag

LAXTARTAR
Rimmad laxtartar serveras med honugsglace, brunoise på rättika, gurka och morotspuré

VITLÖK- OCH TIMJANROSTAD KALV

Serveras med mjuk potatiskaka, bönor, vårprimörsallad och rödvinsås.

DEKONSTRUERAD CREME BRULEÈ
Serveras med kaffekaramellflarn, vit choklad och hasselnötter.

Fisk och skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärska fiskar och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.

FÖRRÄTTER

REGNSBÅGSTERRIN

135:-

Terrin på rödbetor, morot och palsternacka serveras med vårens primörer. crème av tofu och saltrostade pistagenötter

AURORALAX

140:-

Rimmad laxtartar toppad med sötsur honungsglace, brunoise på rättika & gurka samt morotspuré.

TEGELRÖKT SKINKA

145:-

Serveras med äppelchutney, pepparrotmajonäs och rostade

 VARMRÄTTER

ÅNGAD TORSKRYGG

305:-

Serveras med mustig mousse av gröna primörer, semitorkad chorizo, röda linser, sotad grönkål och brynt smör

HALSTRAD RÖDING

310:-

Serveras med rödbetsmousse, gröna blad, sparris, rödlökscruditè och gräddfilsskum.

VITRLÖK- OCH TIMJANROSTAD KALV

315:-

Serveras med mjuk potatiskaka, bönor, vårprimörssallad, och rödvinssås.

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

235:-

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor.

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 220:–/ Halv 140:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg.

DESSERTER

KANELKOKTA PÄRON

135:-

Inkotapäron på smörtartlett med hemmagjord vaniljglass och krossade karameliserade nötter.

DEKONSTRUERAD CREME BRULEÈ

135:-

Serveras med kaffekaramellflarn och vitchoklad och hasselnötskross

CHOKLATERRIN

135:-

Serveras på skogsbärskompot, färska bär och bakad choklad

TRYFFEL

45:–

Fråga oss om kvällens smak

LOKALA OSTAR

145:–

Tre lokala ostar serveras med kökets tillbehör

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

72:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

79:–

Med skirat smör och kokt potatis.

Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.

Skaldjurslåda

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjurslådan bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster och bokat ett paket med middag kan uppgradera er middag till en skaldjurslåda, detta behöver förbokas.

Kontakta bokningen för mer information.

Smögens Hafvsbad