Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, bulle och en god smörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat- och prisförslag

En grupp människor skålar under middag på restaurang Smögens Hafvsbad - Sommarguide Smögen
Dagskonferens på Smögen Hafvsbad

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vardagar kl 07.00-10.00
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.00-11.00

Sommar 07.00-11.00
Pga. Covid-19 behöver vi hålla nere antalet gäster som vistas i restaurangen samtidigt därav tar vi tidsbokningar på frukosten.
Ni bokar Er tid med receptionen vid incheckning.

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:- (kontakta reception för tidsbokning)

Dagens Lunch v 21

Dagens lunch serveras 12-14
Måndag – Fredag 95:-
Lördag 145:-
Söndag – Mors dag 225:-

 

Måndag

Krämig fisksoppa med saffran, räkor, potatis och aioli

Stekt kycklingbröst med rostade grönsaker, krämig sås och ris

Tisdag

Kokt Kolja med äggsås, ärtor och kokt potatis

Pannbiff med lingon, inlagd gurka, gräddsås och potatismos

Onsdag

Ugnsstekt långafilé med örttäcke, broccoli och potatis

Pestolasagne med rostade körsbärstomater

Torsdag

Fiskpudding med smör, krämig spenatsås och kokt potatis

Stekt Fläsk med löksås, rårörda lingon och kokt potatis

Fredag

Tagliatelle med krämig chilisås och lax

Schnitzel med ärtor, svampsås och potatismos

Lördag

Panerad torsk med remouladesås, ärtor och potatismos

Timjanmarinerad fläskfilé med rödvinssås och potatismos

Söndag – Mors dag Middag

Förrätt: Gratinerad getost med serranoskinka, valnötter och sallad

Varmrätt: Grillad lax med avocadovinägrett och råstekt skivad potatis
alt: Nattbakad lammstek med rödvinssås, padronpeppar och råstekt skivad potatis

Dessert:Tartlett med vit chokladmousse, mangocoulis och färska hallon

Kvällsmeny

Menyerna är uppdelade i 3. För aktuell meny under er vistelse, vänligen kontakta oss

MÅNDAG & TORSDAG

FÖRRÄTT

CRÈME NINON
Grön ärtsoppa serveras med smörstekt pilgrimsmussla, smetana
toppad med friterad schalottenlök

HUVUDRÄTT

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Serveras med rostad blomkål , potatiskaka sandefjordsås, toppad med laxrom

DESSERT

INKOKTA ÄPPLEN
Serveras med havreglass, toppas med kanelgranola, saltkolasås och äppelchips

TISDAG, FREDAG & SÖNDAG

FÖRRÄTT

GRAVAD LAX
Serveras med sojamarinad shitakesvamp, misoemulsion, picklade morötter, sesamknäckebröd,
smaksatt med wasabi och kimchi, toppad med koriander

HUVUDRÄTT

NATTBAKAD OXKIND
Serveras med tryffelpotatispuré, saltbakade betor, ugnsbakad vårlök och rödvinssås

DESSERT

VANILJPANACOTTA  
Serveras med vit chokladmousse, svartvinbärssorbet,
kristalliserad saltchocklad och svartvinbärs macarons

ONSDAG & LÖRDAG

FÖRRÄTT

BIFFTARTAR
På innanlår, serveras med friterad kapris, picklad rädisa,
örtemulsion, äggulekräm och pommes amulets

HUVUDRÄTT

STEKT RÖDING
Serveras med konfiterad potatis, champagnesås, crudite
på grönkål, gulbetor och polkabetor

DESSERT

VALLMO- OCH CITRONTERRIN  
Vit chokladterrin smaksatt med vallmofrön och citron,
toppad med ricottakräm, citrussallad och saltrostade mandlar

Fisk och skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärsk fisk och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.
Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad.

FÖRRÄTTER

CRÈME NINON

135:-

Grön ärtsoppa serveras med smörstekt pilgrimsmussla, smetana toppad med friterad schalottenlök

BIFFTARTAR

145:-

På innanlår, serveras med friterad kapris, picklad rädisa, örtemulsion, äggulekräm och pommes amulets

GRAVAD LAX

145:-

Serveras med sojamarinad shitakesvamp, misoemulsion, picklade morötter, sesamknäckebröd, smaksatt med wasabi och kimchi, toppad med koriander

HAVSKRÄFTOR

195:-

4st kräftor med aioli, västerbottenost, citron, färsk dill, samt rostat bröd

 VARMRÄTTER

SMÖRSTEKT TORSKRYGG

385:-

Serveras med rostad blomkål, potatiskaka Sandefjordsås, toppad med laxrom

NATTBAKAD OXKIND

365:-

Serveras med tryffelpotatispuré, saltbakade betor, ugnsbakad vårlök och rödvinssås

STEKT RÖDING

365:-

Serveras med konfiterad potatis, champagnesås, crudité på grönkål, gulbetor och polkabetor

ROSTAD RÖDKÅL

265:-

Serveras med rostad blomkål, potatiskaka, trilogi på bönor, misoemulsion toppad med rostade hasselnötter, crudité på picklade betor och sojasmör

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK OCH SKALDJURSGRYTA

235:-

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 220:–/ Halv 145:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost

DESSERTER

VALLMO OCH CITRONTERRIN

135:-

Vit chokladterrin smaksatt med vallmofrön och citron, toppad med ricottakräm, citrussallad och saltrostade mandlar

INKOKTA ÄPPLEN

135:-

Serveras med havreglass, toppas med kanelgranola, saltkolasås och äppelchips

VANILJPANNACOTTA

115:-

Serveras med vit chokladmousse, svartvinbärssorbet, kristalliserad saltchocklad och svartvinbärs macarons

LOKALA OSTAR

145:-

Påverås blå, majors och edelweisse. Serveras med hemgjorda fröknäcken, päronmarmelad och inkokt fikon

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

75:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

75:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

75:–

Med skirat smör och kokt potatis.

PASTABOLOGNESE

75:–

Husets köttfärssås med pasta

Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.

Skaldjurslåda

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har ”cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjurslådan bestående av havskräftor, räkor och vinkokta musslor, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster och bokat ett paket med middag kan uppgradera er middag till en skaldjurslåda, detta behöver förbokas.

Kontakta bokningen för mer information.

Hafvsbadets bistro

Bistron är pausad tillsvidare, vi erbjuder istället dagens lunch varje dag 12-14 samt A la carte från 18.00.

Smögens Hafvsbad