Restaurang inspirerad av havet

Vårt kök handlar om ett omsorgsfullt förhållningssätt till råvaror, rena smaker och måltidsupplevelsen som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster på en meny präglad av nyfångad fisk, skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror.

Smögen, västkustens pärla är välkänt för sina dagsfärska skaldjur nyfångade av lokala fiskare. Vår restaurang på Smögen har serverat hummer, kräftor, räkor, krabba, musslor och ostron i över 100 år. En kultur, tradition och kunskap vi stolt för vidare till dagens middagsgäster.

LÄS MER

Vår restaurang på Smögen server en varierande meny för dygnets alla tillfällen. Här finner du en kombination av traditionell husmanskost och en kvällsmeny präglad av lokala fisk- och skaldjur samt övriga proteiner från vår lokala kustchark.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över Smögen, havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett nätverk som står för hög kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser och restauranger i Västsverige.

Vi rekommenderar att boka något av våra kompletta upplevelsepaket som inkluderar välkomponerade middagsserveringar.

VISA MINDRE

Fika vid havet

Njut av vår vackra natur på Smögen. Ta en promenad på de olika lederna runt ön, gå på Smögenbryggan eller ge dig ut på klipporna. Vad passar då bättre än att ta med sig lite fika ut på turen. Vare sig du är här på sommaren eller vintern finns det alltid en plats att fika på.

The / Kaffe, Loka, bulle och en god smörgås
125:-

Vill du ha med dig en matigare måltid? – Kontakta oss för mat- och prisförslag

En grupp människor skålar under middag på restaurang Smögens Hafvsbad - Sommarguide Smögen
Dagskonferens på Smögen Hafvsbad

En varierande meny för dygnets alla tillfällen

Restaurangmeny

Frukost

Vardagar kl 07.00-09.00
Lördag-söndag samt röda dagar kl 07.00-11.00

Sommar 07.00-11.00
Pga. Covid-19 behöver vi hålla nere antalet gäster som vistas i restaurangen samtidigt därav tar vi tidsbokningar på frukosten.
Ni bokar Er tid med receptionen vid incheckning.

Pris: Bor du på hotellet ingår frukost.
Övriga gäster 145:- (kontakta reception för tidsbokning)

Brunch

Pga. rådande omständigheter har vi valt att pausa vår söndagsbrunch.

Pris: 175:- per person

Övriga söndagar serverar vi bistromeny mellan 12-18.

Förboka  på tel. 0523-66 84 50 eller mail [email protected]

Lunchmeny vecka 49

Måndag

Pannbiff med gräddsås, stekt lök, rårörda lingon och kokt potatis

Ångad sej med vitvinssås, örtrostad blomkål och kokt potatis

Tisdag

Stekt fläsk med löksås, rårörda lingon och kokt potatis

Ångad kummel med hummersås och kokt potatis

Onsdag

Kalops med morötter, inlagda rödbetor och kokt potatis

Fiskgryta smaksatt med saffran, toppad med aioli och fänkålssallad

Torsdag

Stekt kyckling med risotto smaksatt med soltorkade tomater & zucchini och örtkräm

Panerad torsk med dansk remouladesås , gröna ärtor och kokt potatis

Fredag

Kotlettrad med svampsås, smörkokta morötter och kokt potatis

Örtbakad kolja med sandefjordsås, sockerärtor och kokt potatis

Lördag

Nattbakad karré med couscoussallad, bakad tomat och fetaostkräm

Stekt lax med hollandaisesås, broccoli och rostad potatis

Söndag

Bistromeny

Hafvsbadets bistro

Serveras måndag – fredag kl. 14.00 – kl. 17.00 | lördag kl. 14.00 – kl. 16.00 | söndag kl. 12.00 – kl. 17.00

Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad.

Dagens Fångst

125:-

Serveras med potatispuré, räkor, ägg och brynt smör

Gravad Lax

135:-

Serveras med dillstuvad potatis och picklade grönsaker

Biff Bourgogne

145:-

Serveras med potatispuré, rödbeter

Malin Engströms Räkmacka

Hel 220:– Halv 145:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs och ägg

Hafvsbadet`s Sallad

145:-

Prästostsdressing blandad med färska gröna blad av romansallad, soltorkade tomater, rödlökscruditè och krutonger. Serveras med kyckling alternativt räkor

Moules

195:-

Serveras på en vitvinsmarinad av timjan och fänkål. Aioli och pommes

Hafvsbadets Barnmeny

Serveras alla dagar 12-21

Pannkakor

65:–

Serveras med sylt och grädde.

Köttbullar

65:–

Serveras med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dagens fiskfilé

65:–

Serveras med skirat smör och kokt potatis.

Spaghetti bolognese

65:–

Glass

35:–

2 kulor glass med tillbehör.

Barn under 12 år äter även mindre rätter från den ordinarie menyn för halva priset.

Kvällsmeny

Vegetariskt alternativ

PANKOPANERAD ZUCHINNI
Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, portabelloragu, fänkålssallad och soyasmör

Måndag

SVAMPSOPPA
Krämig soppa på variation av svamp serveras med jordärtskockschips och färskostcremé

ÅNGAD KUNGSFLUNDRA
Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, confiterad fänkål, krispig seranoskinka och skirat smör

CHOKLADMOUSSE
Variation på choklad, serveras med färska bär med stänk av kaffe

Tisdag

CEVICHE
Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion

ROSTAD HJORT
Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust

MJÖLKCHOKLAD TERRIN
Serveras med vitchoklad cremeaux, körsbärskompott och karamelliserade hasselnötter

Onsdag

TEGELRÖKT OXBRINGA
Serveras med syltad variation av tomater, harricoverts och chiliemulsion

HALSTRAD SEJRYGG
Serveras med vitlöksbakad potatiskross, kumminrostad spetskål, karamelliserad morot och musselsås

BLÅBÄRSPANACOTTA
Serveras med variation av blåbär samt blåbärscurd och frystorkade bär

Torsdag

SVAMPSOPPA
Krämig soppa på variation av svamp serveras med jordärtskockschips och färskostcremé

ÅNGAD KUNGSFLUNDRA
Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, confiterad fänkål, krispig seranoskinka och skirat smör

CHOKLADMOUSSE
Variation på choklad, serveras med färska bär med stänk av kaffe

Fredag

CEVICHE
Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion

ROSTAD HJORT
Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust

MJÖLKCHOKLAD TERRIN
Serveras med vitchoklad cremeaux, körsbärskompott och karamelliserade hasselnötter

Lördag

TEGELRÖKT OXBRINGA
Serveras med syltad variation av tomater, harricoverts och chiliemulsion

HALSTRAD SEJRYGG
Serveras med vitlöksbakad potatiskross, kumminrostad spetskål, karamelliserad morot och musselsås

BLÅBÄRSPANACOTTA
Serveras med variation av blåbär samt blåbärscurd och frystorkade bär

Söndag

CEVICHE
Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion

ROSTAD HJORT
Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust

MJÖLKCHOKLAD TERRIN
Serveras med vitchoklad cremeaux, körsbärskompott och karamelliserade hasselnötter

 

Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad

Fisk och skaldjur direkt från havets skafferi

Vår restaurang på Smögen serverar stolt dagsfärsk fisk och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. À la carte serveras från klockan 18:00.
Har du allergi eller specialkost prata med vår personal så berättar vi vad som innehåller vad.

FÖRRÄTTER

SVAMPSOPPA

125:-

Krämig soppa på variation av svamp serveras med jordärtskockschips och färskostcremé

CEVICHE

145:-

Serveras med pilgrimsmussla, räkor, äpple, fänkålssallad grenadinreduktion och ingefärsemulsion

TEGELRÖKT OXBRINGA

145:-

Serveras med syltad variation av tomater, harricoverts och chiliemulsion

 VARMRÄTTER

ÅNGAD KUNGSFLUNDRA

365:-

Serveras med honungsbakad rotselleri & potatispuré, confiterad fänkål, krispig seranoskinka och skirat smör

HALSTRAD SEJRYGG

325:-

Serveras med vitlöksbakad potatiskross, kumminrostad spetskål, karamelliserad morot och musselsås

ROSTAD HJORT

345:-

Marinerad i citron och rosmarin, serveras med anyapotatis, svamp, portvinsås toppad med krust

PANKOPANERAD ZUCHINI

205:-

Serveras med rotfruktsblanquette, fänkålssallad och soyasmör

RIKSDAGSMAN CARL WALLENTINS FISK OCH SKALDJURSGRYTA

235:-

Serveras med säsongens bästa fisk, blåmusslor från Mollösund, räkor samt kokt kräfta

MALIN ENGSTRÖMS RÄKMACKA

Hel 218:–/ Halv 125:-

Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor, hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost

DESSERTER

BLÅBÄRSPANNACOTTA

95:-

Serveras med variation av blåbär samt blåbärscurd och frystorkade bär

CHOKLADTERRIN

115:-

Serveras med körsbärskompott, vit choklad creméaux och karamelliserade hasselnötter

CHOKLADMOUSSE

115:-

Variation på choklad, serveras med färska bär med stänk av kaffe

TRYFFEL

45:–

Fråga oss om kvällens smak

LOKALA OSTAR

145:–

Tre lokala ostar serveras med kökets tillbehör

Barnens Meny

Serveras alla dagar 12-21

PANNKAKOR

65:–

Med sylt och grädde.

KÖTTBULLAR

65:–

med gräddsås, lingon och kokt potatis.

DAGENS FISK

65:–

Med skirat smör och kokt potatis.

PASTABOLOGNESE

65:–

Husets köttfärssås med pasta

Barn under 12 år äter mindre rätter från à la carte menyn för halva priset.

Skaldjurslåda

Vad passar väl bättre än skaldjur när man är på Smögen där skaldjuren som färskast och vi har “cykelavstånd” att hämta våra råvaror!

Skaldjurslådan bestående av havskräftor, räkor och krabba, ca 1 kg.

Pris från 795:- p.p (dagspris)

Ni som redan är våra hotellgäster och bokat ett paket med middag kan uppgradera er middag till en skaldjurslåda, detta behöver förbokas.

Kontakta bokningen för mer information.

Smögens Hafvsbad