Se och göra – Ett närområde fullt av sevärdheter

Den lilla ön Smögen ligger beläget i Bohuslän, omgivet av västkustens vilda hav och klippa landskap. Vad finns att se och göra på Smögen? Närområde är känt för sina spektakulära vyer, fridfulla vandringsleder, sevärdheter och utflyktsmöjligheter för hela familjen. Besöker du Smögen under sommaren, läs då vår ”Sommarguide 2022” – fylld med goda tips och råd för dig som vill få ut det mesta av dina vistelse på Smögen.
Från Smögen tar du dig enkelt och smidigt runt närområdet; ca 100 km från Göteborg, 80 km från Strömstad, 50 km från Lysekil och ca 10 km från Hunnebostrand. Här finner du en härlig blandning av historiska lämningar, djur- och nöjesparker samt några av Sveriges finaste badplatser.

Välkommen till Smögen, västkustens pärla!

Läs vår ”Sommarguide 2022” fullspäckad med goda sevärdheter.

Att göra på och kring Smögen

Båtluffa i Bohuslän

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården.

Spendera några dagar bland saltstänkta granitklippor, pittoreska fiskebyar och klassiska skaldjursrestauranger. Det unika med att båtluffa är att det är du som bestämmer hur lång resan ska bli och vad du vill uppleva. Full frihet, helt enkelt!

Expedition_Bohuslan_Toppbild_Text_Tagline

Här i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva.

Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, se världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Ett par står bland Smögens klippor i närheten av Smögens Hafvsbad

Personalens bästa tips till att uppleva Smögen!

Sommarguiden innehåller tips för barnfamiljer, kompisgänget och ungdomar. Här finner ni information om events, butiker, kaféer, restauranger, festivaler, muséer, turistattraktioner, utflyktsmål, vandringsleder och mycket mer.

Våra paket
Alltid bästa pris direkt via oss
Smögens Hafvsbad

 

 

 

Bada året runt i västerhavet. Det finns flera badplatser men närmast är Makrillviken som ligger ca 150m från hotellet

 

 

I västerläge, insjunken i vår uteterrass, med utsikt mot havet passar vår utepool både för sommar som vinter. Temperaturen varierar efter säsong men ligger på 35/38 grader

.

 

 

Här finner du duschupplevelser utöver det vanliga.  Välj mellan Kneippdusch, himmelsdusch eller regndusch.

 

 

 

Vintertid i Makrillviken ligger vår havsbastu med tillhörande brygga. Här kan du ta ett uppfriskande kallbad och njuta av värmen i bastun till den fantastiska samt rogivande utsikten.

 

 

 

 

Sjunk ner i 37 grader, slappna av och frigör stressen i vår bubblande bubbelpool

 

 

 

Kombinera din spavistelse med någon av våra fantastiska spabehandlingar som utförs av våra välutbildade terapeuter!

Läs mer om våra spabehandlingar

 

 

 

Stig in i vår ångbastu och svettas i hög luftfuktighet i en temperatur på 45 grader

 

 

 

I vår klassiska torrbastu stiger graderna. Kliv in i den heta bastun på 70 grader och låt kroppen återhämta sig och musklerna att slappna av

 

 

Inomhuspoolen med panoramafönster som blickar västerut mot havet och solnedgången omfamnas av en temperatur på 31 grader.

Som djupast är poolen 1,80 meter.      SvitMinisvitSuperiorrumDubbelrum