Smögens Hafvsbad
13
In English På Svenska

Fisk och Skaldjur direkt från havets skafferi

Här på Smögen är vi stolta över att servera dagsfärska fiskar och skaldjur fångade på säkra bestånd. För oss är det viktigt att våra kockar jobbar med råvaror av bästa kvalité, direkt från havets skafferi. Á la Cartemenyn serveras från klockan 18:00.

Höstmeny

FÖRRÄTTER

Gravad Torsk
med vegansk majonnäs, tångkaviar, friterad kapris samt hyvlad gurka smaksatt med senap
125:– 

Lufttorkad karré från Hansens charkuteri i Norrbotten
med äppelkompott, påveråsblåcréme samt äppelchips
135:-

Sotad Auroralax 
med syltad kålrabbi och romanesco, ingefärstapioka samt pure på rostad blomkål
125:-

Långbakad grillad rättika 
med vegansk majonnäs, tångkaviar, friterad kapris samt hyvlad gurka smaksatt med senap
95:-

Havskräfta 
med bröd och ramslöksaioli
50:-/ styck 

VARMRÄTTER

Halstrad Uer 
med pumpapuré, smörstekta kantareller, pumpa samt rostade pumpakärnor och en kycklingfond
275:-

Kungsflundra
med svartrot- och mandelpotatispuré, gulbetor samt sockerärtor och en blåmusselsås på rödvin.
295:-

Hjort 
med grillad palsternacka, palsternacks- och lökpuré, torkad rödlök samt en rödvinssky smaksatt med körsbär
305:-

Grillad palsternacka
Serveras med pumpapuré, smörstekta kantareller och pumpa samt svampfond
185:– 

Grillad entrecôte 
med friterad potatis, kantareller samt ett vitlökssmör och rödvinssky
315:-

Riksdagsman Carl Wallentins fisk- och skaldjursgryta
med vår egen fond, de bästa fiskarna för säsongen, blåmusslor från Mollösund, räkor & kokt kräfta
235:-

Malin Engströms räkmacka
Serveras på grovt bröd med MSC-märkta, handskalade räkor,
hemslagen citrusmajonnäs, ägg samt lagrad ost  
hel/halv 218/125:-

DESSERTER

Mandelkaka 
med syltade nypon, nypongelé samt en rosenkvittensorbet
95:-

Crème brûlée 
med krusbärskompott samt björnbärsglass
95:-

Päron och chèvrekaka
med digestivebotten, svartvinbärssorbet och
puffat havre 
95:-

3 lokala ostar 
med krusbärskompott och nypongelé
145:-