Smögens Hafvsbad
2
In English På Svenska

Aktiviteter på Smögen

Havet och naturen runt om oss ger alla möjligheter att uppleva mer av livets goda. Turer ut till havs med fiske och öbesök, golf på fastlandet och utvecklande övningar för smaksinnet i form av vinprovning, ostronprovning eller skaldjursprovning.
Ja, det är en god början på vad vi kan hitta på tillsammans.

Prata med oss, vi är aktiva nästan dygnet runt.

Äventyr på havet

Fisketur
Våra fiskarvänner nere i hamnen är aldrig svårbedda när vi vill göra en lusttur på havet. Vad vill du helst komma hem med? Vi fiskar med spö efter makrill och annat delikat från djupen. Turen brukar ta ca 3 timmar 
Kaffekorgar med frallor, frukt och annat gott ingår. Pris: från 300:- per person.

Hummersafari
Upplev något extra under er konferens, ge er ut på jakt efter det svarta guldet. Följ med den lokala fiskaren ut på en ca 3 timmar lång jakt och vittja hummertinorna, gå iland på någon ö och ät den medhavda picknicken. Avsluta gärna kvällen med en 4-rätters hummersupé. Pris hummerfiske: från 825:- per person.

Kräftsafari
Följ med en fiskare ut på havet och fiska kräftor. Kräftan fångas med burar och lever på havsbotten från ca 50 meters djup och neråt. Turen tar ca 3 tim. Man kokar fångsten ombord och smakprov avnjuts sedan på en ö tillsammans med fikakaorgen, alternativt vid fiskaren sjöbod. Pris: från 825:- per person.

Skärgårdstur
Njut av kobbar, klippor och vikar runt vår vackra skärgård. Ibland går vi iland på någon ö och grillar och ser oss omkring. Vi kan också ta oss runt i sakta gemak bara för att inta vyerna, eller kanske uppför den pittoreska Sotekanalen. Du bestämmer. Pris: från 200:- per person.

Sälspaning
Vi vet var de finns året runt, dessa knubbiga kelgrisar. Det här är en spännande utflykt och en naturupplevelse du sent ska glömma. Att se sälar i sin naturliga miljö ger respekt, och ödmjukhet.
Pris: från 200:- per person.

Havskajak
För de mer äventyrliga ligger det kajaker och väntar på sin paddlare. Att glida fram ljudlöst i dessa vatten är ett minne som stannar kvar och ett underbart sätt att komma nära havet samtidigt som du ger kroppen en genomkörare. Pris: från 795:- per person.

Segelyacht eller motoryacht - båtcruising
Njut av klippor, grund, öde öar, vikar & laguner på en engen segelyacht.
Upplev grått, blått, grönt i tusen nyanser.
Saltstänk, doften av tång, tystnaden på sjön, skränet från livliga måsar.
Hyr någon av BohusCharters segelbåtar  och motorbåtar till dina salta möten.
Pris: Vänligen begär offert

RIB Kamp – RIB tur med trekamp på skärgårdsöar
I denna upplevelse får ni både känna en skön fartvind när vi drar på med RIB båten i farter upp till 60 knop i den vackra skärgården, samt att vi gör 3 strandhugg där ni uppdelade i lag utkämpar olika grenar. Ni väljer själva om ni vill starta och avsluta på samma ställe eller om ni vill ta er till en annan destination för att fortsätta ert äventyr på annan plats.

Tidsåtgång: 2 - 2,5h Antal deltagare: 8 – 48p
Vad ingår: RIB båt för max 12 pers, skeppare, bränsle, säkerhetsutrustning. 
Pris från ex.moms: 12000:- beräknat på 12 deltagare 

 

 

 

Upplevelser på land

Salta steg runt Smögen på äkta bohuslänsk dialekt!
En guidad tur genom Smögen är en resa i tiden. Med historier om hur tufft fiskarlivet var förr i tiden och hur de första badgästerna gav ön en helt annan plats i historien. Om ni står för gruppen, ordnar vi allt det andra. 
Pris: från 75:- per person.

Bastu och kallbad
Ett härligt bastubad följt av ett frisk kallbad i havet väcker livsandarna. Pris: från 125:- per person.

SmögensFiskauktion                                                                                                                                
Besök Smögens Fiskauktion där en guide ger en historisk tillbakablick över autkionsverksamheten samt en god inblick i dagens internetbaserade auktion. Smögens Fiskauktion startade redan 1919 och är i dag Sveriges modernaste, Skaldjur står för den största omsättningen och "Smögenräkor" är ett känt begrepp. Tid ca 45 min.
 Pris: från 100:- per person.

Bergsklättring
Rikta blicken uppåt och bestig de bohuslänska bergen med hjälp av våra utbildade guider.
Pris: från 795:- per person.

Golf
Du har två klassiska bohuslänska golfbanor att njuta inom några mils radie från Smögen. Torreby, Holma GK och Sotenäs golfbana. Fråga oss om allt du vill veta. Givetvis bokar vi tid åt dig och dina kamrater.
Pris: från 285:- per person.

Basmassage                                                                                                                                             
Lägg dig på britsen i vårt spa, och ge dig hän. Det är tjugo minuter du sent ska glömma. Du får en djupgående, långsam halvkroppsmassage.
Pris: från 436:- per person.

Energimassage
Tio minuters energimassage på plats i konferensrummet, är ett behagligt avbrott efter ett arbetspass. Och snart är sinnena på spänn igen. Ropa så kommer vi.
Pris: från 100:- per person.

Gruppaktiviteter
Komplettera konferensen med kloka och utvecklande övningar. Må Bra är en populär föreläsning om rätt kost.  Yoga och avslappning är en aktivitet vi får mycket beröm för. Pris: från 125:- per person.

 

Gastronomiska upplevelser

Skaldjursprovning
Smögen är omgivet av hav som är fyllt av märkliga läckerheter. Så här ska de smaka egentligen! Följ med på en gastronomisk resa och få samtidigt ökad kunskap om hur havskräftor, räkor, ostron och musslor lever. Som om detta inte skulle räcka får ni avnjuta Champagne från hummer- och ostronakademien.
Pris: från 695 :- per person.

Ostron och champagneprovning
Lika elegant som det låter. Här blir du invigd i ostronens hemligheter. Du lär dig öppna och avnjuta efter konstens alla regler. Varför champagne passar så bra till, kommer du att förstå om du inte visste det innan.
Pris: från 695 kr per person.

Sillprovning med nubbe
Det är skillnad på sill och sill. Det blir tydligt när du är här vid landets bästa sillvatten, tillika sillexperter. Tre sillar med passande nubbar har visat sig vara ett gyllene koncept. Pris: från 300:- per person.

Whiskyprovning
Här provar vi whisky. Vi smakar, diskuterar och njuter. Pris: från 450:- per person.

Vinprovning
Under ledning av en sommelier får du vara med om vinresa tillsammans med det bästa ur våra vinhyllor. Fyra röda eller fyra vita viner, efter smak och intresse. Ingår gör bröd, vatten och information som du får behålla.
Pris: från 450:- per person.

Grillbuffé
Hela repertoaren av det bästa en grillad festmåltid kan ge. Grillspett med både kött och fisk, bakad potatis, såser, sallader, bröd och ost och kaffe med kaka därtill. Pris: från 390:- per person.

Skaldjursbuffé
Innehåller inte bara det mesta, utan även det bästa direkt från fiskehamnen. Räkor, havskräftor, krabba och vitlökskokta musslor med sallad, ost och såser. Pris från 695:- per person.

Alla priser är ex moms